Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-27@18:13:22 GMT

مهم ترین نشانه و علائم تب کریمه کنگو

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۳۲۲۰۵

مهم ترین نشانه و علائم تب کریمه کنگو

انتقال تب خونریزی دهنده کریمه کنگو: علایم تب کنگو: راههای درمان تب کنگو : کنترل تب کنگو در حیوانات و کنه ها کاهش خطر عفونت در افراد توصیه های بهداشت عمومی برای کاهش خطر انتقال کنه به انسان: کاهش خطر انتقال حیوان به انسان: کاهش خطر انتقال انسان به انسان در جامعه: کنترل عفونت در بیماستانها :

به گزارش اقتصاد آنلاین، تب خونریزی کریمه کنگو (CCHF) یک بیماری گسترده است که توسط ویروس کنه ( ویروس نایرو) از خانواده Bunyaviridae ایجاد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 میزبان ویروس CCHF شامل طیف گسترده ای از حیوانات وحشی و خانگی مانند گاو ، گوسفند و بز است. بسیاری از پرندگان در برابر عفونت مقاوم هستند ، اما شترمرغ ها مستعد هستند.

حیوانات به دلیل نیش کنه های آلوده، آلوده می شوند و ویروس حدود یک هفته پس از عفونت در جریان خون آنها باقی می ماند و این امکان را می دهد که وقتی پشه یا کنه دیگر نیش می زند ، چرخه حیوانات نیز ادامه یابد. اگرچه تعدادی از گونه های کنه قادر به آلوده شدن به ویروس CCHF هستند ، اما کنه های جنس هیالوما بردار اصلی هستند.

انتقال تب خونریزی دهنده کریمه کنگو:

ویروس CCHF یا با نیش کنه یا از طریق تماس با خون یا بافت حیوانات آلوده در طی و بلافاصله پس از ذبح به افراد منتقل می شود. بیشتر موارد در افراد درگیر در صنعت دامداری مانند کارگران کشاورزی ، کارگران کشتارگاه و دامپزشکان رخ داده است.

انتقال انسان به انسان می تواند ناشی از تماس نزدیک با خون ، ترشحات ، اندام ها یا مایعات بدن افراد آلوده باشد. عفونت های ناشی از بیمارستان نیز می تواند به دلیل ضدعفونی نامناسب تجهیزات پزشکی ، استفاده مجدد از سوزن و آلودگی وسایل پزشکی رخ دهد.

علایم تب کنگو:

طول دوره نهفتگی بستگی به نحوه آلوده شدن به ویروس دارد. به دنبال عفونت توسط نیش کنه،  دوره نهفتگی معمولاً یک تا سه روز و حداکثر نه روز است. دوره نهفتگی پس از تماس با خون یا بافتهای آلوده معمولاً پنج تا شش روز است و حداکثر 13 روز ثبت شده است.

شروع علائم تب کنگو به صورت ناگهانی، همراه با تب، میالژی (درد عضله)، سرگیجه، درد و سفتی گردن، کمردرد، سردرد، درد چشم و فوتو فوبیا (حساسیت به نور) وجود دارد. علایم زودهنگام ممکن است حالت تهوع ، استفراغ ، اسهال ، درد شکم و گلودرد وجود داشته باشد ، به دنبال آن نوسانات شدید و سردرگمی ایجاد می شود. بعد از دو تا چهار روز ، اضطراب ممکن است با خواب آلودگی ، افسردگی و خستگی عوض شود.

سایر علائم بالینی شامل تاکی کاردی (ضربان قلب سریع) ، لنفادنوپاتی (غدد لنفاوی بزرگ شده) و بثورات شکمی (بثورات ناشی از خونریزی در پوست) است. گربه ممکن است جای خود را به بثورات بزرگتر بنام اکیموز و سایر پدیده های خونریزی بدهد. معمولاً شواهدی از هپاتیت وجود دارد و بیماران شدید ممکن است بدتر شدن سریع کلیه ، نارسایی ناگهانی کبد یا نارسایی ریوی بعد از روز پنجم بیماری را تجربه کنند.

میزان مرگ و میر ناشی از CCHF تقریباً 30٪ است که مرگ در هفته دوم بیماری رخ می دهد. در بیمارانی که بهبود می یابند ، بهبود به طور کلی از روز نهم یا دهم پس از شروع بیماری آغاز می شود.

راههای درمان تب کنگو :

مراقبت های حمایتی عمومی با درمان علائم ، رویکرد اصلی مدیریت تب کنگو در افراد است.

داروی ضد ویروسی ربابیرین برای درمان عفونت CCHF با فواید ظاهری استفاده شده است. هر دو فرمولاسیون خوراکی و داخل وریدی به نظر می رسد مؤثر است.

کنترل تب کنگو در حیوانات و کنه ها

پیشگیری یا کنترل تب کنگو در حیوانات و کنه ها دشوار است زیرا چرخه کنه تا حیوانات معمولاً بدون توجه انجام می شود و عفونت در حیوانات اهلی معمولاً مشهود نیست. 

هیچ واکسنی برای استفاده در حیوانات موجود نیست.

 

کاهش خطر عفونت در افراد

اگرچه یک واکسن مشتق از مغز موش غیرفعال علیه CCHF در مقیاس کوچک در شرق اروپا ایجاد و مورد استفاده قرار گرفته است ، اما در حال حاضر هیچ واکسن ایمن و مؤثر برای استفاده انسان در دسترس نیست.

در صورت عدم وجود واکسن ، تنها راه کاهش عفونت در افراد ، آگاهی از عوامل خطر و آموزش مردم در مورد اقدامات انجام شده برای کاهش قرار گرفتن در معرض ویروس است.

توصیه های بهداشت عمومی برای کاهش خطر انتقال کنه به انسان:

• لباس محافظ (آستین بلند ، شلوار بلند) بپوشید.

• لباس های رنگی بپوشید تا امکان تشخیص آسان کنه ها روی لباس فراهم شود.

• از اسیدکش های تأیید شده (مواد شیمیایی برای از بین بردن کنه) بر روی لباس استفاده کنید.

• از مواد دافع تأیید شده روی پوست و لباس استفاده کنید.

• به طور مرتب لباس و پوست را بررسی کنید. در صورت یافتن کنه، آنها را حذف کنید.

• به دنبال از بین بردن یا کنترل آلودگی های کنه بر روی حیوانات در اصطبل ها و انبارها باشید. 

• از رفتن به مناطقی که کنه ها به وفور وجود دارد و فصلی که بیشترین فعالیت را دارند ، خودداری کنید.

کاهش خطر انتقال حیوان به انسان:

• هنگام دست زدن به حیوانات یا بافتهای آنها ، بخصوص در هنگام کشتار در کشتارگاهها یا در خانه ، از دستکش و سایر لباسهای محافظ استفاده کنید.

کاهش خطر انتقال انسان به انسان در جامعه:

• از تماس فیزیکی نزدیک با افراد آلوده به CCHF جلوگیری کنید.

• هنگام مراقبت از افراد بیمار ، از دستکش و تجهیزات محافظ استفاده کنید.

• بعد از مراقبت از بیمار یا مراجعه به افراد بیمار مرتباً دستها را بشویید.

کنترل عفونت در بیماستانها :

• کارمندان مراقبت های بهداشتی که مراقب بیماران مشکوک یا تأیید شده تب کنگو هستند ، باید اقدامات احتیاطی استاندارد در مورد کنترل عفونت را انجام دهند. این موارد شامل بهداشت دستها ، استفاده از تجهیزات محافظتی شخصی ، روشهای تزریق ایمن و اقدامات دفن ایمن است.

• به عنوان یک اقدام احتیاطی ، کارکنان مراقبت های بهداشتی که مراقبت از بیماران را بلافاصله در خارج از منطقه شیوع CCHF انجام می دهند ، باید اقدامات احتیاطی استاندارد در مورد کنترل عفونت را نیز انجام دهند.

• نمونه های گرفته شده از افراد مشکوک به تب کنگو باید توسط پرسنل آموزش دیده که در آزمایشگاه های مجهز کار می کنند ، تهیه شوند.

 

منبع: بیتوته

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: تب کریمه کنگو کنه های آلوده کاهش خطر انتقال استفاده کنید کنترل عفونت کریمه کنگو تب کنگو کنه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۳۲۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر سیدامیر آل‌داوود اظهار کرد: امروزه سرطان‌های روده بزرگ جزء سرطان‌های شایع کشور بوده و موارد ابتلای آن نیز روز‌به‌روز در حال افزایش بوده و به همین رعایت موارد بهداشتی و پیشگیرانه بیشتر از هر زمان دیگری مورد تأکید است.

وی تصریح کرد: در اکثر موارد بیمار مبتلا به سرطان فاقد علائم بارز و آشکار بوده و همین موضوع بعضاً مردم را به اشتباه می‌اندازد و در شرایطی که حال عمومی و وزن و وضعیت اشتهایی خوبی دارند، آن علائم جزئی را جدی نمی‌گیرند و همین موضوع در آینده و در زمان آشکار شدن علائم وضعیت بدتری در فرد بیمار ایجاد می‌کند و بهتر است که با مشاهده هرنوع علائمی، هرچند کوچک، پیگیری و اقدام به‌موقع را داشته باشیم.

عضو هیأت علمی رادیوتراپی و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رابطه با مهمترین علائم سرطان روده بزرگ، بیان کرد: این بیماری علائم و نشانه‌های متعددی دارد که مهمترین آن‌ها ایجاد مشکل در اجابت مزاج، خون در مدفوع و کاهش به یک باره وزن بوده، به خصوص مشکل اجابت مزاج طولانی شود، و فرد چند هفته مداوم یبوست و اسهال داشت باید وضعیتش مورد بررسی قرار بگیرد؛ همچنین در خصوص کاهش وزن هم باید بگوییم که این شرایط بیشتر در زمانی بوده که بیماری به حالت پیشرفته رسیده و باید آن ۲ مورد دیگر را جدی‌تر بگیریم.

دکتر آل‌داوود اضافه کرد: همچنین باید به موضوع دفع خون مخفی هم به‌طور ویژه توجه کنیم و عمدتاً فرد بیمار دچار کم‌خونی مزمن بوده و اگر علائم مشکوک در زمان طولانی مشاهده شد باید حتماً به پزشک مراجعه شود.

وی تأکید کرد: کسانی که سابقه خانوادگی در ابتلای به انواع سرطان‌ها، از جمله سرطان روده بزرگ دارند باید حتماً تحت غربالگری قرار بگیرند، حتی به افرادی هم هیچگونه سابقه خانوادگی در این خصوص ندارند هم توصیه می‌کنیم که پس از رسیدن به سن ۵۰ سال غربالگری سرطان روده را داشته باشند و تست‌های آن به ۳ روش تست بررسی خون در مدفوع، خون مخفی در مدفوع و انجام کولونوسکوپی بوده است.

متخصص پرتو درمانی و رادیوتراپی با بیان اینکه با توجه به کاهش سن ابتلا به سرطان در زمان بیماری نباید در خصوص فرزندآوری اقدام نماید و باید این کار بین ۲ تا ۳ سال پس از بهبود بیماری باشد، خاطرنشان کرد: همچنین باید اشاره کنیم که پس از بهبود بیماری امکان انتقال سلول سرطانی به جنین وجود ندارد و در این خصوص دغدغه‌ای بابت بارداری و نگرانی زوجین وجود ندارد و فقط همانطور که اشاره شد باید از بارداری در دوره درمان بیماری خودداری شود.

دکتر آل‌داوود افزود: همه ما باید در راستای پیشگیری از انواع سرطان‌ها از جمله سرطان روده بزرگ به مواردی همچون تحرک و فعالیت بدنی مناسب روزانه، عدم چاقی و افزایش وزن، عدم مصرف غذا‌های پرچرب به‌خصوص فست‌فودها، عدم مصرف سیگار و دخانیات و عدم مصرف نوشیدنی‌های الکلی توجه نماییم، موضوعی که در افراد با سابقه خانوادگی در این خصوص بیشتر از سایر گروه‌های جامعه مورد تأکید بوده و هست.

وی در پایان گفت: باید همچنین به در پیشگیری از سرطان به موضوع آموزش و افزایش سطح آگاهی جامعه هم توجه کرد و اگر به این مهم نیز توجه شود شاهد آمار بالای تعداد مبتلایان به انواع سرطان‌ها از جمله سرطان روده بزرگ و همچنین کاهش سن مبتلایان به این بیماری نخواهیم بود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • با عفونت دستگاه ادراری بیشتر آشنا شوید
  • مهمترین علائم سگی که مبتلا به هاری است؛ مراقب باشید گازتان نگیرند! |‌ این حیوانات منتقل کننده هاری هستند | ویدئو
  • خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال
  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم
  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید
  • آنچه باید سندرم ناخن زرد بدانید
  • سندرم ناخن زرد چیست؟
  • علت اصلی سفت شدن و درد مفاصل کشف شد
  • اول لب بود که دندان آمد/ آدم گرسنه اولویت دارد یا گربه محل؟!