Web Analytics Made Easy - Statcounter

بررسی‌های میدانی خبرنگار دیارآفتاب از شیوع بیماری تب برفکی در جمعیت دام سنگین استان مرکزی حکایت دارد به‌گونه‌ای که تعداد کانون‌های بیماری تب برفکی در روزهای اخیر روند افزایشی به خود گرفته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیارآفتاب؛ بررسی‌های میدانی خبرنگار دیارآفتاب از شیوع بیماری تب برفکی در جمعیت دام سنگین شهر داودآباد حکایت دارند به‌گونه‌ای که تعداد کانون‌های بیماری تب برفکی در روزهای اخیر روند افزایشی به خود گرفته است و اکثر دامداران این منطقه را با مشکل جدی مواجه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  یکی از دامداران این منطقه در گفتگو با خبرنگار ما ضمن تائید شیوع بیماری تب برفکی گفت: از اوایل اردیبهشت‌ماه بیماری تب برفکی در داودآباد شیوع پیداکرده است و هر روز هم در حال افزایش است.       داودآبادی با انتقاد از بی‌کیفیت بودن واکسن تب برفکی داخلی افزود: علیرغم اینکه حدود ۴۵ روز از واکسیناسیون دام‌هایم علیه تب برفکی می‌گذرد دام‌هایم به این بیماری مبتلا شده‌اند این در حالی است که معمولاً واکسیناسیون باید چهار ماه ایمنی در دام‌ها ایجاد کند.   وی ادامه داد: با این شرایط اقتصادی و بالا بودن قیمت نهاده‌ها و دارو شیوع بیماری خسارات فراوان را به دامداران وارد می‌کند.   4934273_202   این دامدار با انتقاد از عملکرد دامپزشکی بیان کرد: فکر کنم باوجوداینکه چند روزی است که دامداران این منطقه با بیماری تب برفکی دست و پنج نرم می‌کنند دامپزشکی استان بی‌خبر است و بعد از اطلاع از موضوع فقط به‌صورت یک اطلاعیه رعایت بهداشتی اکتفا می‌کند اینکه نشد حمایت!   داودآبادی بیان کرد: انتظار داریم دامپزشکی نظارت و حمایت‌های بیشتری را از دامداران داشته باشند تا شاهد بروز چنین مشکلاتی نباشیم.   تب برفکی یک بیماری عفونی و گاهی کشنده ویروسی است که نشخوارکنندگان اهلی و وحشی را گرفتار کرده و به‌سادگی از تمام راه‌ها، سریع منتشر می‌شود. این بیماری بسیار عفونی و بشدت واگیردار، به لحاظ اقتصادی جزء بیمارهای به‌شدت خسارت‌زا دسته بندی می‌شود.   از علائم این بیماری می‌توان به نکروز عضله قلب، برفک یا همان آفت دهانی، زخم‌های به صورت تاول در محوطه دهانی، زخم‌ها در ناحیه سم و پاها، ضعف سیستم دفاعی بدن، تب، کاهش اشتها، کاهش تولید‌ و سقط جنین اشاره کرد.   با بروز این بیماری در دام میزان مصرف غذای دام به شدت کاهش می‌یابد. انتهای پیام 

منبع: دانا

کلیدواژه: بیماری تب برفکی شیوع بیماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۹۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح واکسیناسیون طیور در زنجان

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: در راستای مقابله با بیماری نیوکاسل، طرح واکسیناسیون طیور در زنجان اجرا شد.

محمدباقر حاج‌کاظمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در زنجان اظهار کرد: در راستای برنامه ملی کنترل بیماری نیوکاسل و بر اساس وظایف قانونی سازمان دامپزشکی کشور در مبارزه با بیماری‌های دام و طیور و جلوگیری از سرایت و انتشار آنها، مرحله دهم واکسیناسیون رایگان طیور بومی و روستایی با استفاده از واکسن مقاوم به حرارت علیه بیماری نیوکاسل در سطح استان اجرایی شد.

وی با اشاره به اینکه نیوکاسل یک بیماری ویروسی است، گفت: در زمان وقوع به دلیل سرعت بالای انتشار بیماری در جمعیت طیور صنعتی و بومی معمولاً نمی‌توان درمان خاصی انجام داد.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور دامپزشکی زنجان گفت: طی دو ماه گذشته بیش از ۳۵۷ هزار و ۷۰۰ قطعه طیور بومی در روستاهای شهرستان‌های تابعه استان با واکسن نیوکاسل مقاوم به حرارت به صورت آشامیدنی مورد واکسیناسیون رایگان قرار گرفتند.

حاج‌کاظمی گفت: نیوکاسل یکی از بیماری‌های مهم و قابل توجه در گله مرغ و خروس یا ماکیان است که در صورت بروز، سبب خسارات سنگین به پرورش‌دهندگان طیور صنعتی (مرغداری‌ها) و روستاییان می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: با اجرای طرح واکسیناسیون رایگان جمعیت طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل علاوه بر بالا بردن سطح ایمنی در طیور بومی، مانع از سرایت بیماری به مجموعه‌های پرورش صنعتی طیور می‌شود.

کد خبر 748669

دیگر خبرها

  • اجرای طرح واکسیناسیون طیور در زنجان
  • اطمینان خاطر دامداران یزدی از تامین به موقع نهاده دامی
  • ۱۸ میلیون راس دام سبک آماده کشتار است
  • شیوع بیماری ناشناخته در بدخشان
  • دامپزشکان و پیرادامپزشکان سرمایه ارزشمند علمی و اجرایی کشور هستند
  • شهروندان فرآورده‌های خام دامی را از مراکز مجاز تهیه کنند
  • سمنان در صدر لیست تنوع داروی دامی
  • کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد
  • کاهش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام
  • هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام