Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، علیرضا اکبرشاهی مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی گفت: رویکرد ما پوشش واکسیناسیون دام علیه بیماری تب برفکی برای جمعیت ۷۰ میلیون راسی دام سبک بوده و بر این اساس نیاز است تا ۳۰ میلیون دُز دیگر از این واکسن تامین شود.

او افزود: از دامداران انتظار می‌رود در زمینه واکسیناسیون دام با دامپزشکی همکاری داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید 

واکسیناسیون رایگان دام سنگین خراسان شمالی اثرات خشکسالی در کمین دامدارن

اکبرشاهی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به تبعات خشکسالی و تاثیر آن در تولیدات دامی گفت: نمایان شدن اثرات خشکسالی در نیمه دوم امسال و یا در سال آتی محتمل است در سال‌های خشکسالی که دامداران در تعلیف دام با مشکل روبه رو می‌شوند، حیوان به لحاظ جسمی دچار ضعف می‌شود از این رو مستعد بیماری خواهد شد.

او تصریح کرد: کاهش علوفه در مراتع و کمبود غذا در عرصه‌ها سبب شده تا تغذیه دام دچار مشکل شود و نامناسب بودن تغذیه منجر به کاهش ایمنی بدن حیوان در برابر بیماری‌ها می‌شود، این زنگ خطر برای دامداران بوده و ممکن است در ماه‌های آتی شاهد برخی بیماری در دام‌ها باشیم.

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی افزود: مناسب نبودن تعلیف در مراتع از طرفی و گرانی نهاده‌ها و مکمل‌ها از طرف دیگر سبب شده تا دامدار نتواند به تغذیه دام رسیدگی کند.

او گفت: دامداران برای جبران اثرات خشکسالی و تنش‌های آن، از اکنون باید تغذیه مناسب دام و استفاده از مکمل‌ها را مد نظر قرار دهند.

خشکسالی و کاهش جمعیت دامی

اکبرشاهی درباره برآورد‌ها از کاهش جمعیت دام به علت خشکسالی گفت: امسال فقر مراتع و کاهش تولید علوفه در عرصه‌های طبیعی و گرانی نهاده‌های دامی سبب شد تا بخشی از دام‌ها روانه کشتار شود، البته بخشی از دام داشتی هم هر سال از گله خارج می‌شود، به هر حال خشکسالی همیشه در کاهش جمعیت دامی موثر بوده، اما تجربه ثابت کرده این کاهش جمعیت در سال‌های ترسالی جبران می‌شود.

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی درباره تاثیر پدیده خشکسالی در افزایش بیماری دامی گفت: اکنون وضعیت کشور به لحاظ بیماری‌های دامی، قابل قبول است، بیماری‌های تب برفکی و طاعون نشخوارکنندگان کوچک رو به کاهش است البته مواردی از طاعون در حیات وحش مشاهده شده است.

او گفت: بیماری بروسلوز، شاربن و تب برفکی امسال وضعیت بهتری نسب به سال قبل دارد، البته بیماری آبله در جمعیت گوسفند و بز در سال جاری افزایش یافته است که علت آن اجرای طرح هدفمندی واکسیناسیون آبله است.

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی تصریح کرد: امسال واکسیناسیون گوسفند و بز علیه آبله در استان‌هایی که سابقه کانون بیماری ندارند محدود شد از این رو گزارش‌ها از این بیماری شفاف شد.

او افزود: تاکنون واکسیناسیون بروسلوز کامل انجام شده است، حدود ۸۹ درصد جمعیت دامی در برابر بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک واکسینه شده اند و واکسیناسیون دام سبک علیه تب برفکی هم تا اوایل ماه آتی با اولویت دام عشایر که بیشترین تاثیر را از خشکسالی گرفتند، به صورت رایگان اجرایی می‌شود.

صادرات ۳۰۰ هزار راس دام

اکبرشاهی از صادرات ۳۰۰ هزار راس دام عشایر خبر داد و گفت: بر اساس مجوز، ۳۰۰ هزار راس دام کشتاری عشایر صادر می‌شود که سازمان دامپزشکی در این زمینه نظارت بر سلامت و احراز شرایط کشور مقصد را بر عهده دارد.

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی گفت : جمعیت دام سبک کشور ۷۱ میلیون راس است که ۲۳ میلیون راس در اختیار عشایر است.

انتهای پیام/ه

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: واکسیناسیون دام تب برفکی کاهش جمعیت جمعیت دام تب برفکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۹۳۸۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، واکسن خوراکی روتاویروس جهت پیشگیری از اسهال‌های ناشی از این روتاویروس برای شیرخواران تجویز می‌شود.

بنابر اعلام وزارت بهداشت شروع این برنامه از دانشگاه‌های علوم پزشکی هرمزگان و بوشهر و در شیرخواران ٢ ماهه است.

 عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت پیش از این اعلام کرد  که واکسن روتاویروس در سنین ۲ و ۴ و ۶ ماهگی تزریق می‌شود و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد.

همچنین اواخر سال گذشته واکسن پنوموکوک به برنامه واکسیناسیون کشوری وارد شد و اجرای آن از بندر خمیر هرمزگان شروع شد. بنابر اعلام رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت این واکسن نیز در سنین ۲ و ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود و می‌تواند سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • اطمینان خاطر دامداران یزدی از تامین به موقع نهاده دامی
  • ۱۸ میلیون راس دام سبک آماده کشتار است
  • آبراهه‌های چند صدساله خراسان‌شمالی تشنه برف و باران
  • هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری در پی بارندگی‌های بهاری
  • کدام نواحی ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟
  • کدام نواحی ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟/ کاهش ۱۱ درصدی بارش‌ها در دهه ۱۳۹۰-۱۴۰۰